Hodnoty

Aktualizováno 06.08.2024

Společně vytváříme komunitu, která podporuje respekt, zodpovědnost a spolupráci ve všech aspektech školního života. Naše hodnoty jsou základem pro harmonické a efektivní prostředí, kde se všichni mohou rozvíjet a učit na maximum svých možností.

RESPEKT

Žáci se učí respektovat sebe i ostatní, což vytváří pozitivní a podporující školní prostředí. Vytváříme pro ně učící se prostředí, kde je každý respektován a cítí se bezpečně a kde se klade důraz na vzájemnou úctu.

Pedagogové respektují individuální potřeby každého žáka, vytvářejí jim bezpečné, podporující prostředí, oceňují jejich úspěchy a snahu. S rodiči udržují otevřenou komunikaci, vnímají je jako partnery ve vzdělávacím procesu žáků. Respektují odborné znalosti a zkušenosti kolegů, vzájemně si poskytují podporu a pomoc v profesním rozvoji. Dodržují profesní etický kodex.

Rodiče jsou zapojováni do vzdělávacího procesu svých dětí prostřednictvím otevřené a respektující komunikace, což posiluje důvěru a spolupráci mezi školou a rodinou.

ZODPOVĚDNOST

Žáci jsou vedeni k zodpovědnosti za své chování, učení, osobní růst a spolupráci s ostatními. Pomáhá jim to rozvíjet sebedisciplínu a samostatnost.

Pedagogové jsou zodpovědní za svůj profesní rozvoj a za to, že poskytují kvalitní vzdělání, které odpovídá potřebám každého žáka. Jsou vedeni k neustálému zlepšování svých dovedností a metod výuky.

Rodiče se snažíme zapojovat do vzdělávacího procesu svých dětí. Chceme, aby byli aktivními partnery v procesu jejich vzdělávání. Společně s rodiči vytváříme optimální podmínky pro vzdělávání a rozvoj dětí.

SPOLUPRÁCE

Žáci jsou vedeni k týmové práci a spolupráci. Učíme je, jak efektivně komunikovat a pracovat s ostatními, což je klíčová dovednost pro jejich budoucí život. Skupinové projekty a aktivity podporují jejich schopnost spolupracovat a respektovat různé názory a dovednosti.

Pedagogové spolupracují nejen mezi sebou, ale i s rodiči a širší komunitou, což přispívá k celkovému zlepšení vzdělávacího procesu. Spolupráce mezi nimi je klíčová pro sdílení osvědčených postupů a neustálé zlepšování výuky. Sdílejí s kolegy osvědčené postupy a poskytují si vzájemnou podporu

Rodiče a škola spolupracují na vytváření optimálních podmínek pro vzdělávání a rozvoj dětí. Podporujeme aktivní zapojení rodičů do školního života a společných aktivit, což posiluje komunitní ducha a vzájemnou podporu.